Lohi-perunavuoka
  •  500 g perunasipulisekoitusta (pakaste)
  • voita
  • 300 g kylmäsavulohta tai graavilohta
  • 3-4 dl kuohukermaa


Voitele uunivuoka kevyesti voilla. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita.
Laita vuokaan kerroksittain jäistä perunasipulisekoitusta ja lohiviipaleita. Kaada kuohukerma tasaisesti vuokaan seoksen päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, sekoita välillä tai laita vuoan päälle esim. leivinpaperin pala.

Kun perunat ovat pehmoisia, nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Ja ei muuta kun syömään!

Tulosta Sähköposti

Etelärannikon Kalaleader-ryhmä

Tämä sivusto ja facebook-sivu on toteutettu Etelärannikon Kalaleaderin Rannasta Ruokapöytään –hankkeessa.

Kalaleader-ryhmän toimintaa koordinoi Leader Sepra ja sitä rahoittaa Euroopan Meri-, Kalatalous- ja Vesiviljelyrahasto (EMKVR).