Kirjavaisen paistetut silakat
- silakoita
- ruisjauhoja
- korppujauhoja
- voita
- suolaa
Tarjoiluun:
- perunamuusia tai keitettyjä uusia perunoita
- remouladekastiketta valmiina kaupan hyllystä
Perkaa silakat: se käy kätevästi leikkaamalla saksilla kalan vatsan reuna ja pää irti sekä puhdistamalla sen jälkeen sisälmykset käsin pois. Puhdista kalat huuhtomalla ne vielä kylmällä vedellä.
Pyörittele peratut kalat lautasella seoksessa, jossa on ruisjauhoja ja korppujauhoja. Sulata paistipannulla voita ja aseta jauhotetut silakat pannulle. Ripauta kaloille suolaa oman maun mukaan. Paista kypsäksi miedolla lämmöllä.
Tarjoile rapeat silakat perunamuusin tai keitettyjen uusien perunoiden kanssa sekä kylmän remouladekastikkeen kera.
Varo ettei kieli mene mukana – ja että tilaa jää jälkiruoallekin!