Kakohellin lohirulla
  • kylmäsavustettua lohifilettä siivuina
  • graavattua lohi/siikafilettä siivuina
  • tilliä
  • limen kuorta raasteena
  • rosepippuria
  • tuorejuustoa, esim. ruohosipuli tai mustapippuri & tilli
  • ranskankermaa
  • ripaus savustettua merisuolaa

Levitä tuorekelmulla päällystetylle leikkuulaudalle limittäin kylmäsavustettuja ja graavisuolattuja fileesiivuja niin, että ne muodostavat leikkuulaidalle suorakaiteen muotoisen alan. Levitä siivujen päälle ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Ripottele päälle runsaasti tillisilppua. Kruunaa vielä murskatuilla rosepippureilla ja raastetulla limen kuorella.

Kääri levy rullaksi kelmua apuna käyttäen. Aseta kelmutettu rulla folion päälle ja pyöritä folio rullan päälle. Käännä folion päät vastakkaisiin suuntiin, jotta saat rullasta tiiviin.

Anna rullan maustua jääkaapissa noin vuorokausi. Sen jälkeen poista folio ja kelmu, ja viipaloi rulla n. 1,5 cm:n levyisiksi annospaloiksi. Leikkaamista helpottaa, kun laitat rullan folioineen pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista.

Nauti kauniit palat hyvässä seurassa alkupaloina tuoreen saaristolaisleivän kera tai muiden laadukkaiden kalatuotteiden seuralaisena juhlapöydässä.

Tulosta Sähköposti

Etelärannikon Kalaleader-ryhmä

Tämä sivusto ja facebook-sivu on toteutettu Etelärannikon Kalaleaderin Rannasta Ruokapöytään –hankkeessa.

Kalaleader-ryhmän toimintaa koordinoi Leader Sepra ja sitä rahoittaa Euroopan Meri-, Kalatalous- ja Vesiviljelyrahasto (EMKVR).