Skip to main content
Demo

Ky Mallemucken Kb

"Olen syntynyt vuonna 1939 sodan kynnyksellä kalastajayhdyskuntaan maailman ihanimpaan saareen, Pyhtään Suur-Koukkusaareen. Saarella oli tuolloin noin 60 asukasta.

Oli aivan luonnollista, että aloin kalastajaksi. Opettajan ammattikin kävi mielessä, mutta kun kuuntelin Koukkusaaren rannalla poikasena kuulamoottoreiden ja Wikström-moottorien jytinää hiekka- ja halkojahdeista, niin kaipuu kutsui voimakkaasti suuremmille vesille. Kun kävimme Helsingin silakkamarkkinoilla, näimme troolareita, jotka kalastivat avomerellä lohta ja silakkaa. Silloin syntyi kipinä, joka ei vieläkään ole sammunut…

Elämänurani olen troolannut ensisijaisesti silakkaa. Nuorena poikana kalastin myös lohta siimalla ja 1980-1990 -luvuilla turskaa lähinnä Etelä-Itämerellä. Tällä hetkellä pyydän kalaa Pyhtään vesialueelta. Jos saamme lisenssin pikku troolariin, niin avovesikautena silakan kalastus laajenee itärajalta Kalbådagrundiin.

Meiltä saa tuoretta silakkaa kokonaisena ja perattuna sekä myöhemmin kesällä myös pakastettuna. Avovesikautena tarjolla on silloin tällöin myös ahven- ja kuhafilettä.

Suosittuja Silakkamarinadejamme on saatavilla ympäri vuoden, lukuun ottamatta heinäkuuta ja elokuuta, jos silakankalastus on pysähdyksissä kalastuksen säännöstelyn takia. Silakkamarinadeja on noin 10 eri makua. Toinen suosikki on Rosepippurisilakka, joka sai 1. palkinnon Helsingin silakkamarkkinoilla 2013.

Tuotteita on myynnissä tuotteesta riippuen Kotkan Prismassa, Disas Fishissä Haminassa ja kalamarkkinoilla. Tuotteita ja lisätietoa niistä saa toki myös meiltä suoraan.

Toivoisin, että useammat suomalaiset nuoret alkaisivat kalastajaksi! Suomalaiset kalastajat ovat ikääntyneitä ja virolaiset nuoret miehet ovat valtaamassa Suomen silakan kalastuksen.

Itse olen valinnut maailman parhaan ammatin silakan troolikalastajana. Troolikalastajan paras saalis on toivo: Aina on toivoa parempaan saaliiseen!"

– Holger Sjögren

Ota yhteyttä Ky Mallemuckeniin
  • Ky Mallemucken Kb
   Vuolteentie 29
   48400 Kotka

   Holger Sjögren
   Puh. 0400 251 715
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.