”Olen harrastanut kalastusta aina. Lukion jälkeen opiskelin iktyonomiksi, jonka jälkeen toimin ammattikalastajana Helsingissä ja työskentelin erilaisissa kalatalousjärjestöissä ja alan yrityksissä.
Kalastan Haminanlahdella ja Kotkan edustalla. Valikoimassa on ahventa, kuhaa ja silakkaa sellaisenaan ja fileenä sekä myös silloin tällöin haukea.
Suomalainen paikallinen kala on tuoretta, hyvänmakuista ja terveellistä. Se on erinomaista raaka-ainetta kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kalan hiilijalanjälki on pieni, ja kalastus auttaa myös muiden, vähemmän arvostettujen kalojen poispyytämisessä.
Hienointa kalastuksessa on onnistumisen tunne, vapaus ja luonto. Haasteellista ovat hylkeet ja merimetsot, joskus sattuvat kalastusvälinerikot, lisääntyneet myrskyt ja lupien kustannukset.
Tämän talven olen tauolla kalastamisesta, mutta ensi keväälle on suunnitelmana saada myyntivaunu kuntoon ja lähteä kiertämään kalaa myyden eri tapahtumiin ja paikkoihin.
Mottoni on ”aina pitää yrittää”. Sillä mielellä on hyvä lähteä merelle.”
– Pasi Kauppinen
-
-
Tmi Pasi Kauppinen
Puh. 0440 710 700
-